Avslutning

#Tjejerkan

FÖRENNGEN HIDDE IYO DHAQAN DRIVER ARVSFONDSPROJEKTET TJEJER KAN.


Avslutning

Vi hade en härlig eftermiddag och kväll fyllt med allt från dans och musik till traditionell somalisk mat! Nedan följer en kort beskrivning och länkar till videoreportage i Somalisk Tv samt tidningsreportage i Somalisk tidning.

 

Eftermiddagen började med mingel kring tjejernas presentationer av sitt minicase. Där hade tjejerna fått varsitt bord att presentera sina produkter eller tjänster och sitt projekt genom att beskriva och visa eller demonstrera för besökande. Under hela kvällen fanns Tjejer Kan boken tillgänglig för alla som ville ta med sig ett exemplar hem. Efter mingel var alla välkomna in till scenen för en dansuppvisning av vår egna dansgrupp Dhaanto gruppen och att presentationen av de olika grupperna av projektledaren. Här fick besökarna också se en modevisning (samt sång och musik av känd somalisk artist) med kläderna tjejerna i sygruppen sytt under projekttiden och också höra va de hade att säga om sin tid i projektet.

Ytterligare grupper presenteras och intervjuas på scen och samtliga får rosor och tackas av på scen utav projektledare. Därefter stod flera framträdanden men också en kort presentation och ett tal av en viktig besökare, ordförande i kommunstyrelsen Malmö stad, Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Därefter bjöds alla besökare på traditionell somalisk plockmat och sötsaker och alla barn, unga eller intresserade bjöds upp till dans på scenen tillsammans med artisterna. Det var en fantastisk kväll med härlig energi och stoltheten över projektet lyste i alla tjejerna ögon och inte minst hos oss, projektledaren och projektledare assistenten. Det är en kväll vi sent kommer glömma!

Ovan kan du klicka fram dig till intevjun Tjejer kan gjorde tillsammans med

Kenadid Mohamed från Sverige RADIO

Klicka & läs vår avslutningsceremoni på Somaliska --->

Kontakt info

 

 Besöksadress: Sevedsgatan 8 i Malmö

E-post: info@tjejerkan.nu

 

TJEJER KAN

Projektledare: Ibado Elmi

   

Tjejerkan© Copyright. All Rights Reserved.